Krapula ei oo kiva. Vaikkei sitä tarkoituksella itselleen hankkisi, niin silti se saattaa joskus yllättää. Lehdet on täynnä krapulanhoitovinkkejä: muista syödä, juo vettä, älä juo liikaa. Tästäkin huolimatta kankkunen voi tulla kylään. Ja rapatessa roiskuu, pääasia että oli hauskaa!

Mistä krapula sitten johtuu? Asiantuntijoiden käsityksen mukaan krapula on keskushermostoperäinen oireyhtymä kuten humalakin. Päälle jää hermoston ylikiihtymisoireita kuten ärtynyt mieliala, vapina ja joskus sydämen tykytys. Hermosto käy siis ylikierroksilla. Ja moraalinen krapulahan on ehkä se pahin. Se voi iskeä, vaikket olisi hölmöillyt mitään. Tämä taas johtuu krapulan aiheuttamista hormonaalisista muutoksista.

Krapulan hoitoon annetaan usein ohjeeksi veden juominen, kevyesti syöminen ja fyysisen rasituksen välttäminen. Ja kärsiminen. Mutta tiesitkö, että on vielä yksi keino, jota ei välttämättä tule edes ajatelleeksi: rentoutuminen. Rentoutuminen esimerkiksi ääniteen avulla saa kehon tuottamaan hyvää olo tuottavia hormoneja ja rauhoittaa keskushermostoa, jolloin krapulan oireet helpottuvat. Tästä tuskin on tehty pätevää tieteellistä tutkimusta, mutta Rentsimuijan testilaboratoriossa tätäkin on kokeiltu. Toimii!! Ja tästä inspiroituneena olen toki myös tehnyt asiaan kuuluvan rentoutuksen, eli Korjaussarjan.

Lämpimän juhannuksen kunniaksi Vieno tarjoaa Korjaussarjan ihan kaikille, ilman rekisteröitymistä. Mene oikoselleen, laitan kuulokkeet korville ja navigoi osoitteeseen listen.vieno.fi. Korjaussarja löytyy osiosta ilmaiset rentoutukset.

Rentoa juhannuksen jatkoa!